Végzettségemet tekintve Vidékfejlesztési/Gazdasági Agrármérnök vagyok, melyet még a Gödöllői Agráregyetem (GATE) berkein belül szereztem. Bár ugyanitt, de akkor már Szent István Egyetem (SZIE) név alatt szereztem doktori fokozatot, majd habilitáltam regionális tudományok tématerületen. Nagyon érdekelnek a vidéki térrel, vidékgazdasággal kapcsolatos folyamatok, szenvedélyesen kutatom és egyetemi/doktori képzésben oktatom az ezzel kapcsolatos témákat/tárgyakat. Jelenleg egyetemi docensként a SZIE jogutódja, a Magyar Agár és Élettudományi Egyetem (MATE) Fenntartható Vidékfejlesztés Tanszékén dolgozom. Vezetője vagyok az itt tevékenykedő Társadalmi Felzárkózási és Romaügyi Szakműhelynek is, szorosan együttműködve a Vidékfejlesztési Szakkollégiummal.

Főbb kutatási területeim közé tartoznak a vidékgazdaság folyamatai; a vidékfejlesztési támogatások és akciók; a helyi gazdaságfejlesztés lehetőségei; a szociális gazdaság témaköre, a romaügy komplex kezelése, és a mezőgazdaság szerepének vizsgálata.

Utóbbi témakör mentén kapcsolódtam a falukutató műhelyhez is, melynek 2015 óta állandónak mondható tagja vagyok. A falukutató táborok rengeteg szakmai tapasztalattal gazdagítottak, melyeket az oktatásba is igyekszek átültetni. Ezen kívül a faluszemináriumi kutatóműhely vidám és összetartó közössége is rendkívüli motivációt ad. A falu-kutatások, melyekben eddig részt vettem a faluszeminárium keretében:

  • Hollókő, 2015

  • Bag, 2017

  • Komlóska, 2018

  • Baks, 2019

  • Tiszaladány, 2020